Laatste nieuws:

, 16 januari 2018 12:00

Deze drone kan tot 230 kilo aan vracht vervoeren

Steeds meer organisaties onderzoeken de mogelijkheden van drones. Commerciële partijen zoals Amazon doen dat met het oog op het uitbreiden van de bezorgingsdiensten. Afgelopen week kwam ook Boeing met zijn eigen eigen drone. Eentje die tot wel 230 kilo aan vracht kan vervoeren.

'
1/1

 

Korte ontwikkelingstijd

In minder dan drie maanden tijd wist een team van engineers en technici van Boeing de drone te ontwerpen en te bouwen. De eVTOL-drone is 5 meter lang, 6 meter breed, 2 meter hoog en heeft een gewicht van ongeveer 350 kilo. Het is de bedoeling dat de drone zware vracht gaat vervoeren tot 230 kilo.

Grote stap

“Deze drone is een volgende grote stap in onze eVTOL-strategie”, vertelt Boeing Chief Technology Officer Greg Hyslop.” We hebben nu de mogelijkheid om luchtvervoer en –transport echt te veranderen en we zullen terugkijken op deze dag als een grote stap in die ontwikkeling.”

Vliegende taxi's

Boeing ziet de eVTOL ook als een grote aanwinst in het project voor het ontwikkelen van een netwerk van vliegende taxi's. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Uber. Wanneer de drone echt operationeel wordt, is nog niet bekend.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden