Laatste nieuws:

, 16 januari 2018 11:57

Nieuw intelligent systeem moet varen veiliger maken

Autonome voertuigen worden niet alleen in de automotive branche en luchtvaart steeds belangrijker, ook binnen de scheepsvaart is er steeds meer behoefte aan intelligente systemen. Voor veiliger scheepsvaart is Rolls Royce bezig met de ontwikkeling van een intelligent bewustmakingssysteem voor schepen.

'
1/1

 

Omgeving in beeld

Data afkomstig van verschillende sensoren moet het opereren op schepen veiliger, makkelijker en efficiënter maken. De omgeving van het schip wordt in beeld gebracht zodat de bemanning continu op de hoogte is. De data is afkomstig van bestaande scheepssystemen, radars en andere bronnen zoals wereldwijde databases.

Ontwikkeling autonome schepen

'We zijn aan het onderzoeken en aan het testen hoe we sensortechnologieën effectief en betaalbaar kunnen combineren', vertelt Asbjørn Skaro, Director Digital & Systems bij Rolls Royce. 'Projecten zoals deze stellen ons in staat om te zien hoe de technologie aan boord het beste kan worden aangepast aan de behoeftes van opvarenden en hun bemanning. Succesvolle pilots en productontwikkelingprogramma's zijn ook een belangrijke stap naar de verdere ontwikkeling van autonome schepen. Ons doel is om aan het einde van dit decennium een op afstand bestuurbaar schip commercieel in gebruik te hebben.'

Proeftuin

Rolls Royce werkt samen met het Japanse bedrijf Mitsui O.S.K. Lines aan de ontwikkeling van het intelligent systeem. De Sunflower, een 165 meter lange passagiersveerboot zal als proeftuin dienen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
20 maart 2024 - Antwerpen
Maintenance
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden