Laatste nieuws:

, 12 januari 2018 12:59

Dit zonnepaneel haalt drinkwater uit de lucht

Ook Zero Mass Water kwam op de CES 2018 in Las Vegas met zijn nieuwste ontwikkeling. Een die zonnepanelen op een andere manier wil inzetten, dan we gewend zijn.

'
1/1

De hydropaneel van Zero Mass Water lijkt op een zonnepaneel. Het is ook deels een zonnepaneel, maar deze hydropaneel haalt drinkwater uit de lucht. Volgens de makers werkt het in bijna elke omgeving. Van woestijn tot regenwoud.

Kleine hoeveelheden elektriciteit

De zijkanten genereren warmte door gebruik te maken van thermische technologie. De twee centrale delen van elke paneel zitten vol met zonnecellen. Daardoor wordt er inderdaad een kleine hoeveelheid elektriciteit gegenereert. Voldoende om de fan, de pomp en de elektrische onderdelen van het hydropaneel te laten werken die het water uit de lucht halen.

Draadloze communicatie

Cody Friesen, professor aan de Arizona State University en oprichter van Zero Mass Water: “Vandaag de dag loopt iedereen rond met een supercomputer in de broekzak die draadloos kan communiceren. Deze evolutie van draadloze communicatie kan goed gebruikt worden om water te “digitaliseren”.

Dagproductie

Het bedrijf kan op elk paneel dat overal ter wereld is geïnstalleerd checken wat de status is, hoeveel water wordt geproduceerd en hoe zuiver het water is. Het system kan 4 tot 10 liter water per dag produceren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden