Laatste nieuws:

, 9 januari 2018 09:07

Kijken door muren van onbekend materiaal

Wetenschappers van de Duke University hebben een apparaat ontwikkeld waarmee je door een muur kan kijken, zonder dat je van tevoren weet waarvan die muur is gemaakt of wat je ongeveer gaat zien. Ze laten de ruis die altijd ontstaat bij het scannen verwijderen door een algoritme.

'
1/1

Het is al lang mogelijk om met microgolven te ontdekken wat zich achter een muur bevindt. Maar dan moet je wel ongeveer weten wat je zoekt. En van wat voor materiaal de muur is gemaakt. De muur geeft namelijk echo's terug die het beeld vertroebelen.

De wetenschappers realiseerden zich echter dat de ruis een bepaalde gelijkmatigheid moet vertonen, omdat de muur overal van hetzelfde materiaal is gemaakt, en ontwikkelden een algoritme dat de gelijkmatige golven die terugkomen detecteert en uit het eindbeeld filtert. Zo zie je alleen de onregelmatigheden. En dat is hetgene in of achter de muur waar je naar op zoek was.

Extra voordeel is dat het apparaat slechts één golflengte hoeft te gebruiken, waar dergelijke apparaten typisch een grote bandbreedte inzetten. Met een enkele golf is het gemakkelijker om golflengtes van andere apparaten uit te sluiten, zoals van de Wifi. Bovendien is het goedkoper.
Het apparaat is geschikt voor beveiligingsdoeleinden, en wordt naar verwachting goedkoop genoeg om ook kansen te kunnen bieden in de bouw.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden