Laatste nieuws:

, 22 december 2017 07:06

3D-printer die werkt op waterkracht

Duurzame energie en 3D-printen. Het is een bijzondere combinatie die in Portugal samenkomt in het 360 Under Water project.

'
1/1

 

Keramische containers

Inspiratie voor deze 3D-printer is de Guadiana rivier. Een belangrijke transport- en communicatieverbinding tussen het dorp Mértola en de rest van Portugal. “Decennia lang heeft deze rivier gefungeerd als commerciële haven voor handel en transport van voedsel in keramische containers”, vertelt Maria Pita Guerreiro. Zij ontwierp de printer samen met Joao Abreu. Deze geschiedenis vormde de basis voor het ontwerp van de keramische 3D-printer die door middel van een watermolen zowel een roterend pottenbakkerswiel als een extruder aandrijft om keramische containers te printen.

Technologische evolutie

Volgens de makers van de 3D-printer komen hier twee dingen samen die de wereld ingrijpend aan het veranderen zijn, namelijk duurzame energie en 3D-printen. 'Bovendien is dit project een benadering naar de evolutie van de technologie en de mogelijkheden die dat geeft om nog sneller iets te maken.'

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden