Laatste nieuws:

, 22 december 2017 06:58

Robots krijgen een spoedcursus sociale interactie

Mensen zijn in staat om gepaste afstand te houden in de interactie met elkaar. Voor robots is dat nog niet altijd even makkelijk.

'
1/1

Onderzoekers aan het Institute of Automatics van de National University van San Juan in Argentinië geven robots een spoedcursus in het vermijden van botsingen met mensen.

 

Analyse menselijke interactie

“In de samenwerking tussen mens en robot is het de bedoeling dat een robot in staat is om gepaste afstand te houden”, zegt Daniel Herrera, postdoctoral onderzoeker aan het instituut. Door het gebruik van impedance control, proberen de onderzoekers het sociale contact tussen de robot en zijn omgeving te reguleren, Daarbij hebben zij eerst de interactie tussen twee mensen in een leidende en volgende rol geanalyseerd. De feedback die mensen daarbij geven om de ander op gepaste afstand te houden werd daarbij vastgelegd

Sociale acceptatie

Deze menselijke interactie van leiden en volgen inclusief de feedback werden in een mobiele robot geprogrammeerd. De geprogrammeerde robot volgde de mens vervolgens met inachtneming van de eerder vastgestelde fysieke grenzen. “Deze resultaten laten zien dat de robot in staat is om het gedrag na te bootsen. De hypothese is dat als een robot beweegt en de juiste afstand tot een mens bewaart dit uiteindelijk zal leiden tot een betere sociale acceptatie.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 maart 2019 - Ede-Veenendaal
Demoweek
26 maart 2019 - De Biasiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet
1 april 2019 - Hannover
Hannover Messe
14 mei 2019 - Dalfsen
Procesoptimalisatie in de F&B industrie
21 mei 2019 - Ulvenhout
Procesoptimalisatie in de F&B industrie

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden