Laatste nieuws:

, 22 december 2017 06:58

Robots krijgen een spoedcursus sociale interactie

Mensen zijn in staat om gepaste afstand te houden in de interactie met elkaar. Voor robots is dat nog niet altijd even makkelijk.

'
1/1

Onderzoekers aan het Institute of Automatics van de National University van San Juan in Argentinië geven robots een spoedcursus in het vermijden van botsingen met mensen.

 

Analyse menselijke interactie

“In de samenwerking tussen mens en robot is het de bedoeling dat een robot in staat is om gepaste afstand te houden”, zegt Daniel Herrera, postdoctoral onderzoeker aan het instituut. Door het gebruik van impedance control, proberen de onderzoekers het sociale contact tussen de robot en zijn omgeving te reguleren, Daarbij hebben zij eerst de interactie tussen twee mensen in een leidende en volgende rol geanalyseerd. De feedback die mensen daarbij geven om de ander op gepaste afstand te houden werd daarbij vastgelegd

Sociale acceptatie

Deze menselijke interactie van leiden en volgen inclusief de feedback werden in een mobiele robot geprogrammeerd. De geprogrammeerde robot volgde de mens vervolgens met inachtneming van de eerder vastgestelde fysieke grenzen. “Deze resultaten laten zien dat de robot in staat is om het gedrag na te bootsen. De hypothese is dat als een robot beweegt en de juiste afstand tot een mens bewaart dit uiteindelijk zal leiden tot een betere sociale acceptatie.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden