Laatste nieuws:

, 15 december 2017 07:39

Eerste 3D-geprinte gasturbineschoep van Siemens wint award American Society of Mechanical Engineers

Siemens ontving de prijs van de American Society of Mechanical Engineers (ASME) voor zijn technische prestatie met de eerste succesvol 3D-geprinte en volledig geteste gasturbineschoepen.

'
1/1

 

Succesvolle test

Eerder dit jaar bereikte Siemens een doorbraak door de eerste test uit te voeren met de gasturbineschoepen die compleet geproduceerd zijn via 3D-technologie. De schoepen zijn getest bij 13.000 omwentelingen per minuut en temperaturen boven de 1250 graden Celcius.

Juiste koers

“We zijn heel erg trots om op dat we deze waardering krijgen van een zeer gerespecteerde organisatie als de ASME” zegt Jenny Nilsson, verantwoordelijk voor het leiden team van het tijdens het project. “Het doel van het project was om deze nieuwe manier van werken uit te testen. De uitkomst is een bevestiging dat we op de juiste koers zitten naar een verdere verbetering van onze gasturbinetechnologie.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden