Laatste nieuws:

, 15 december 2017 07:37

Het voorspellen van de opbrengst van zonne-energie accurater dankzij nieuw onderzoek

Het is onderzoekers aan MIT gelukt om te voorspellen hoeveel energie zonnecellen zullen produceren op welke locatie dan ook wereldwijd.

'
1/1

 

De onderzoekers hebben data van zonnecellen in Ohio en Singapore gecombineerd met data van weersatellieten om uit te zoeken waar zonnecellen het beste zouden werken. Met deze data hebben zij vervolgens twee zonnecelmaterialen geanalyseerd; siliconen die veel gebruikt worden in zonnecellen en cadmium telluride.

5% meer energie

Wat bleek, de cadmium telluride zonnecellen produceren 5% meer energie dan siliconen in het warme, luchtvochtige Singapore. “De tools die door ontwikkelaars worden gebruikt om voorspellingen te doen over de energieopbrengst van zonnecellen en het aanmaken van zonnesystemen zijn vaak duur en inaccuraat. Dat komt omdat ze zijn ontwikkeld voor het klimaat in de VS, Europa en Japan”, aldus Ian Marius Peters, onderzoeker aan MIT.

Klimaatcondities

Het type zonnecel dat je gebruikt moet afhangen van het type klimaat in jouw gebied”, zegt Peters. “Er zijn genoeg redenen om siliconen te gebruiken en weer andere redenen om andere technologieën te gebruiken, zoals cadmium telluride. Klimaatcondities kunnen een van de belangrijkste factoren zijn in toekomstig onderzoek naar zonne-energie.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden