Laatste nieuws:

, 11 december 2017 20:54

Nieuwe batterij verdrievoudigt actieradius elektrische voertuigen.

Onderzoek aan de universiteit van Waterloo zou mogelijk tot de ontwikkeling kunnen leiden van batterijen die de actieradius van elektrische voertuigen verdrievoudigt.

'
1/1

De doorbraak is gebaseerd op het gebruik van negatieve elektroden die van lithiummetaal gemaakt zijn. Een materiaal dat de potentie heeft om de opslagcapaciteit van batterijen gigantisch te vergroten. “Dit betekent goedkope, veilige, batterijen die een grotere actieradius opleveren”, vertelt Quanquan Pang, die het onderzoek leidde als PhD kandidaat. De toegenomen opslagcapaciteit kan het bereik van elektrische voertuigen van 200 naar 600 kilometer vergroten.

Fosfor en zwavel

Bij het ontwikkelen van de batterij waren er twee uitdagingen. Ten eerste het risico van explosie veroorzaakt door microscopische structurele veranderingen aan het lithiummetaal bij herhaaldelijk laden. Het tweede risico betrof een reactie die corrosie veroorzaakt en een beperking oplevert van de werking en de levensduur van de elektroden. De onderzoekers hebben beide problemen opgelost door een chemische verbinding van fosfor en zwavel toe te voegen aan de elektrolytvloeistof in de batterij.

Veilig met een langere levensduur

“We wilden het lithiummetaal op een simpele, makkelijk toepasbare manier beschermen”, vertelt Pang. “Op deze manier hoeven we alleen maar de chemische verbinding toe te voegen om het te laten werken.” De benadering biedt grotere oplaadcapaciteit en daarmee een grotere actieradius zonder in te leveren op veiligheid of levensduur van de batterijen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 maart 2019 - Ede-Veenendaal
Demoweek
26 maart 2019 - De Biasiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet
1 april 2019 - Hannover
Hannover Messe
14 mei 2019 - Dalfsen
Procesoptimalisatie in de F&B industrie
21 mei 2019 - Ulvenhout
Procesoptimalisatie in de F&B industrie

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden