Laatste nieuws:

, 11 december 2017 20:41

Deze nieuwe band van NASA krijg je niet plat

Mars is op zijn zachtst gezegd niet het meest begaanbare terrein. Daarom is NASA al jaren op zoek naar bestendige wielen voor de voertuigen die de planeet verkennen. Nu is er een band ontwikkeld die probleemloos op moeilijk begaanbaar terrein kan rijden.

'
1/1

De nieuwe band is gemaakt van nikkel-titanium en moet een alternatief zijn voor de pneumatische banden die momenteel gebruikt worden op het voertuig waarmee NASA Mars verkent. Deze pneumatische banden ondervinden behoorlijk wat schade op het moeilijk begaanbare terrein van Mars.

Geheugenmateriaal

Samen met een materiaalspecialist ontwikkelde NASA deze speciale band van geheugenmateriaal op basis van superelastisch nikkel-titaniumlegering. Dat wil zeggen dat de band zich zijn vorm herinnert en in staat is in zijn oorspronkelijke vorm terug te schieten. Ook als het extreem wordt ingedeukt of vervormd. De banden zijn daarnaast makkelijker te assembleren omdat ze geen binnenste frame hebben en bieden meer flexibiliteit wat betreft designmogelijkheden.

Revolutie

”Dit materiaal heeft de eigenschap om een atomaire herschikking te creëren om vervorming op te vangen. We denken dat deze band een revolutie gaat veroorzaken als het gaat om ruimtevoertuigen. Ook voor voertuigen op aarde kunnen ze ingezet worden.” Daarbij wordt gedacht aan wielen voor militaire voertuigen, vliegtuigen en landbouwvoertuigen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
20 maart 2024 - Antwerpen
Maintenance
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden