Laatste nieuws:

, 8 december 2017 07:39

Drones zijn schadelijker dan vogels blijkt uit luchtvaartonderzoek

Onlangs heeft een onderzoeksteam van het Alliance for System Safety van UAS through Research Excellence (ASSURE) een onderzoek uitgebracht waaruit blijkt dat botsingen tussen drones en grote bemande vliegtuigen meer structurele schade veroorzaken dan botsingen met vogels van het zelfde gewicht.

'
1/1

 

Kleine onbemande systemen

ASSURE heeft dit onderzoek uitgevoerd met twee typen drones en twee type vliegtuigen via computersimulatie en fysieke tests. Kiran D’Souza, assistent professor mechanical en aerospace engineering in Ohio, had de leiding over een deel van het onderzoek met betrekking tot de vliegtuigmotoren. “Zelfs kleine onbemande systemen kunnen behoorlijke schade toebrengen aan motoren.”

Toegenomen meldingen

Het aantal meldingen waarbij er bijna een botsing heeft plaatsgevonden tussen een drone en een vliegtuig is toegenomen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit, Federal Aviation Administration (FAA), krijgt meer dan 100 meldingen per maand van drones die een mogelijke bedreiging vormen voor vliegtuigen.

Meeste schade bij opstijgen

In tegenstelling tot de zachte massa van vogels zijn drones gemaakt van robuuster materiaal. De tests wijzen uit dat de harde delen van de drones, zoals motor en batterij, de meeste schade toebrengen aan vliegtuigen en hun motoren. De simulatie wijzen uit dat de meeste schade wordt toegebracht tijdens het stijgen wanneer de motor op de hoogste snelheid is. De mate van schade is daarnaast ook nog eens afhankelijk van waar in de motor de impact plaatsheeft.

Geo-fencing

De onderzoekers concluderen dat producenten van drones zogeheten waarnemen en ontwijken of geo-fencing mogelijkheden moeten toepassen om eventuele botsingen met vliegtuigen te voorkomen. Er zullen nog meer onderzoeken volgen, onder meer in samenwerking met motorfabrikanten en met helikopters.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden