Laatste nieuws:

, 5 december 2017 07:02

Amazon wil drones gecontroleerd laten crashen

Het bedrijf heeft onlangs een patent geregistreerd voor een drone die in staat is zichzelf in de lucht te vernietigen. Reden hierachter is om te voorkomen dat de drone bij moeilijkheden neerstort en meer schade aanricht.

'
1/1

 

Ontmanteling in de lucht

In het scenario zoals Amazon het bedacht heeft neemt een fragmentation controller de controle over het besturingsysteem over. Dit gebeurt als er iets misgaat zoals een exploderende accu of kapotte propeller.De computer scant vervolgens de omgeving, weersomstandigheden en vliegroute. Met deze informatie bepaalt het systeem vervolgens waar de drone zichzelf in de lucht zal ontmantelen

Gecontroleerd crashen

het gecontroleerd laten crashen van de drone wordt gezien als een beter alternatief dan het laten neerstorten van een drone zonder dat met er invloed op heeft. Dit zou wellicht meer schade kunnen veroorzaken. Zoals Amazon het ziet zal een deel van de onderdelen in een boom crashen waarna overige onderdelen op een leeg stuk land neerstorten.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden