Laatste nieuws:

, 28 november 2017 07:15

Overheid en sector lanceren Wind & Water Works bij DOB Academy.

Vandaag vindt de Masterclass Wind op Zee plaats bij DOB Academy in Delft. In deze masterclass georganiseerd door RVO, worden 10 landen meegenomen in de Nederlandse aanpak rondom windenergie op zee. Tijdens deze Masterclass heeft de Rijksoverheid samen met branchepartijen uit de windsector de internationale campagne Wind & Water Works gelanceerd.

'
1/1

 

 

Ambities

Met Wind & Water Works laten Nederlandse bedrijven zien hoe ze de jarenlange offshore expertise nu inzetten voor windenergie op zee. Ruud de Bruijne, projectleider wind op zee bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl): ‘’ Met Wind & Water Works kunnen de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen de succesvolle Nederlandse aanpak en expertise rondom windenergie op zee naar andere landen brengen ‘’. De komende jaren zal er, onder andere door de Nederlandse ambities voor wind op zee, veel extra werkgelegenheid ontstaan binnen deze sector. Tevens zal de vraag naar goede mensen en technieken om de deze ambities waar te maken groeien.

Nederlands beleid

Dat zowel de Nederlandse aanpak vanuit de overheid als de Nederlandse offshore bedrijven internationaal in trek zijn bewijst de Masterclass over windenergie op zee. In deze masterclass worden deelnemers uit tien landen meegenomen inde Nederlandse aanpak rondom windenergie op zee. Vanuit de overheid wordt uitleg gegeven over het Nederlandse beleid, wat voor een enorm snelle prijsdaling van windenergie op zee heeft gezorgd. Een tweetal interessante workshop door DOB Academy maken de internationale deelnemers bekend met het proces van de bouw van een windturbine en de aanleg van een windmolenpark. Als expert op het gebied van kennis delen in de offshore wind sector merkt ook DOB Academy dat de vraag naar goed opgeleide mensen in de offshore wind sector groeit.

In de top

Niet alleen voor Nederlandse bedrijven actief in het buitenland liggen kansen in de economie rond windenergie op zee. De installatie en het onderhoud van windparken in de Noordzee biedtkansen voor de kustgemeenten, havens en bedrijven in Nederland. Pieter van Oord, voorzitter van IRO: “Nederlandse Offshore bedrijven hebben de kennis, ervaring en het materieel om internationaal hun plaats in de top van toeleveranciers voor de offshore windsector waar te maken’’. Woensdag verschijnt het magazine Hollandse Kust where Wind & Water Works waarin hier verder op ingegaan zal worden. Dit magazine zal ook worden verspreid onder de aanwezigen van het WindEurope evenement in Amsterdam deze week. DOB Academy is ook op dit evenement aanwezig met een stand.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden