Laatste nieuws:

, 28 november 2017 07:05

Alfen beste leerbedrijf van Nederland

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft Alfen uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland. In september werd Alfen al gekozen als winnaar in de sector Techniek, en met deze prijs is Alfen ‘beste leerbedrijf overall’ van de 230.000 erkende leerbedrijven in Nederland.

'
1/1

 

 

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Met stageplekken en leerbanen nemen deze leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Tijdens een Ambassadeursgala op 23 november ontving Alfen de prijs voor beste leerbedrijf uit handen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad en vice-voorzitter van de SBB, en Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland.

Een jaar lang in de schijnwerpers

Het beste leerbedrijf staat een jaar lang in de schijnwerpers en vertegenwoordigt namens SBB alle leerbedrijven van Nederland. Alfen biedt al jarenlang opleidingsplaatsen voor mbo-studenten in een omgeving in het hart van de energietransitie. Ezra Dasberg, opleidingscoördinator bij Alfen, licht toe: “Wij vinden het belangrijk om studenten bij ons in de praktijk te laten leren en hen de kans te bieden om hun capaciteiten binnen Alfen verder te ontwikkelen. Op deze manier houden wij ook de connectie met het moderne onderwijs. Verder is het voor ons prettig om vanuit een stagetraject nieuwe talenten te ontdekken. Onze sector maakt een enorme groei door, waardoor er volop plaats is om door te stromen in een startfunctie of een plaats te bemachtigen in onze eigen bedrijfsschool, de Alfen Academy, in samenwerking met het Deltion College. Wij zijn trots op deze prijs als erkenning voor onze jarenlange inzet op dit gebied.”

Alfen is afgelopen jaren al vaker in de prijzen gevallen met haar bedrijfsschool. Zo is Alfen in 2009, 2013 en 2014 uitgeroepen tot stagebedrijf van het jaar in de regio Almere door de Vereniging Bedrijfskring Almere, en behaalde Alfen in 2015 een tweede plaats als landelijk stagebedrijf van het jaar door dagvandestagiair.nl.

Over Alfen

Met smart grid oplossingen, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een divers portfolio van andere producten, systemen en diensten, speelt Alfen een centrale en verbindende rol in het elektriciteitsnetwerk. De door Alfen ontwikkelde transformatorstations voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie, en dagelijks maken duizenden elektrische voertuigen gebruik van door Alfen ontwikkelde laadstations.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden