Laatste nieuws:

, 24 november 2017 07:14

Nieuwe humanoid van Toyota nog mobieler (video)

Deze week presenteerde Toyota zijn nieuwe humanoid, de T-HR3. De robot, een prototype, werd door de Robot Division van Toyota ontwikkeld. Het bedrijf wil nieuwe mogelijkheden onderzoeken voor de fysieke interactie tussen robots en hun omgeving en verbeterde mobiliteit.

'
1/1

 

De 75 kilo wegende T-HR3 is op afstand bestuurbaar met een manoeuvreersysteem waarmee de bestuurder bewegingen voordoet. De robot doet deze bewegingen vervolgens na. De bestuurder draagt een VR-bril en speciale handschoenen die via trillingen feedback geven.

Ontwikkeling

De T-HR3 heeft een ontwikkeling doorgemaakt van voorgaande generaties humanoids die werden gemaakt om de exacte positionering van gewrichten en voorgeprogrammeerde bewegingen vast te stellen tot een platform met mogelijkheden die gemakkelijk en veilig een mens kunnen assisteren in verschillende situaties, zoals in huis, medische omgeving, bouwplaats, getroffen gebieden en zelfs in de ruimte.

Betere mobiliteit

“De Partner Robot teamleden willen de technologie van de T-HR3 gebruiken om vriendelijke en behulpzame robots te ontwikkelen die samen kunnen leven met mensen en kunnen assisteren in het dagelijks leven. Vooruitkijkend kan de technologie die voor dit platform is ontwikkeld toekomstige ontwikkelingen in de robotica helpen om een nog betere mobiliteit te realiseren”, aldus Akifumi Tamaoki, general manager Partner Robot Division.

 

 

 

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden