Laatste nieuws:

, 24 november 2017 07:08

32 miljoen euro voor technologisch onderzoek

Onderzoekers, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties werken de komende jaren aan zes nieuwe onderzoeksprogramma’s. Hiervoor is 32 miljoen euro beschikbaar gesteld door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

'
1/1

 

De programma’s moeten leiden tot een nieuwe 3D-printer voor grote metalen onderdelen, efficiëntere zelflerende systemen, extreme microscopie, nieuwe bacteriën voor de chemische industrie, blessurevrij sporten en draagbare robotica voor mensen met onwillige spieren.

Aansluiting topsectoren

Het financieringsprogramma van NWO, Perspectief, streeft naar een innige samenwerking tussen wetenschappers, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het gaat om multidisciplinair onderzoek met een focus op toepassing. De partijen zullen samen nieuwe onderzoekslijnen opzetten die aansluiten bij de topsectoren.

Meerwaarde

‘In de afgelopen tien jaar heeft het Perspectiefprogramma een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt,’ zegt Perspectiefcoördinator Lise de Jonge. ‘De nu gehonoreerde programma’s vormen een coherent geheel van projecten, en de onderzoeksconsortia zijn steeds breder geworden. Inmiddels is de hele keten betrokken die nodig is om het onderzoek tot toepassing te brengen: van technologieproducent tot eindgebruiker. “

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden