Laatste nieuws:

, 21 november 2017 06:35

Sensor maakt vroege opsporing ziektes mogelijk

Purdue university heeft een methode ontdekt waarmee diverse ziektes, infecties en verschillende medische condities in een vroeg stadium achterhaald kunnen worden uit kleine hoeveelheden bloed.

'
1/1

 

Jeffrey Rhoads, George Chiu en Eric Nauman alledrie professoren aan Purdue School of Mechanical Engineering hebben samen met een team onderzoekers kleine vibrerende sensoren (microelektromechanische resonatoren) ontwikkeld die de indicatoren kunnen opsporen via enkele druppels bloed.

Proteïne

“Het doel is om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen zodat het behandeld kan worden zonder ingrijpende operaties”, vertelt Rhoads. “Met de test kan een specifieke proteïne opgespoord worden gerelateerd aan een ziekte. Dat maakt het mogelijk om deze test te gebruiken voor het opsporen van verschillende ziektes.”

Trilfrequentie

De sensoren gebruiken een piezoelektrisch bediend microsysteem, dat een verandering in massa kan detecteren. De gevoeligheid van de resonator neemt toe als de trilfrequentie toeneemt. Hierdoor zijn hoge frequentie resonatoren ideaal voor het detecteren van de biologische staat, volgens Rhoads. Deze methode is veel sneller en voordeliger dan andere medische tests.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden