Laatste nieuws:

, 14 november 2017 07:11

Eerste hybride hijskraan in Nederland een feit

Hijskraanfabrikant Spierings komt met een een hybride mobiele hijskraan op de markt. De mobiele hijskraan is volledig elektrisch en is daarmee de eerste in zijn soort. De nieuwe hijskraan zal tijdens de Spierings Summit op 18 november worden getoond.

'
1/1

 

Lithium-ion-accu

De hijskraan SK487-AT3 City Boy is tijdens de werkzaamheden aangesloten op netstroom. Daardoor is de kraan emissievrij en maakt weinig geluid. De hijskraan rijdt de stad in en uit op een Lithium-ion-accu. Op de snelweg wordt gebruikgemaakt van een kleine dieselmotor.

Ruimtebesparend

De toren kan tot 30 meter uitschuiven en de giek bereikt een lengte van 40 meter. De hijskraan haalt een hijscapaciteit van 1,7 ton op de punt. De hijskraan staat op een compacte 3-assige onderwagen van 2,5 meter breed. Daardoor kan de hijskraan goed manoeuvreren op smalle wegen en in drukke steden. Die ruimtebesparing is onder andere mogelijk door de installatie van een multifunctionele cabine. Deze fungeert als truckcabine, kraancabine en liftcabine.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden