Laatste nieuws:

, 7 november 2017 00:22

Vorkheftruck werkt met mensen samen

Onderzoekers werken momenteel aan een fleet van autonome vorkheftrucks die veilig en efficient in loodsen kunnen samenwerken met mensen, en zich automatisch aan de veranderende werksituatie kunnen aanpassen.

'
1/1

 

Het doel van het project is om een nieuwe generatie voertuigen te ontwikkelen die taken zoals transport, stappelen en verpakken in loodsen op zich kunnen nemen. Het is een samenwerking tussen roboticaspecialisten uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italie en Duitsland.

ILIAD

Het vier jaar durende project genaamd ILIAD (Intra-Logistics with Integrated Automatic Deployement) kreeg een subsidie van 7 miljoen euro van het EU fonds Horizon 2020. In het consortium werken de Örebro universiteit, Lincoln University, universiteit van Pisa en de Leibniz universiteit samen met industriele partners Bosch, Kollmorgen Automation, ACT Operations Research, Logistic Engineering Services en Orkla Foods.

Lerend vermogen

Een randvoorwaarde is dat elke robot "mensbewust" is, met geavanceerd zicht en AI om het gedrag van mensen te detecteren, tracken en voorspellen en zodoende bewegingen te plannen gebaseerd op de eigen observaties van indeling in de loods en bewegingspatronen. Elke robot is zelfoptimaliserend, lerend van de eigen verzamelde data.

Food als basis

Het doel is om een goede robotica-oplossing te ontwikkelen die flexibel genoeg is om in verschillende logistieke organisaties ingezet te worden. De foodsector, en dan met name vers, zal als ontwikkelingsbasis worden gebruikt. Dit vanwege de specifieke uitdagingen in deze industrie: houdbaarheid, complete tracking, hoge kosten van verspilling en de mogelijkheid om snel in te kunnen spelen op de veranderende marktbehoefte.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden