Laatste nieuws:

, 2 november 2017 23:29

50% groei verwacht voor roboticasensoren tot 2022

Sensoren en robots worden steeds belangrijker aangezien robotica in een groot aantal industrieën wordt toegepast, van automotive en landbouw tot entertainment en logistiek.

'
1/1

 

Commerciële toepassingen

Uit een recent rapport van BCC Research – Sensors for Robotics: Technologies and Global Markets, blijkt dat de wereldwijde markt voor sensoren jaarlijks met 12,6% groeit en in de komende vijf jaar met 50% zal toenemen in dollars. Uit het rapport blijkt verder dat de markt voor sensoren voor robots voornamelijk door commerciële toepassingen gedomineerd wordt met een marktaandeel van 80%. Industriële applicaties zijn leidend in de commerciële markt gevolgd door healthcare en de automotive branche. Ook de consumentenmarkt neemt toe.

Een scala aan sensoren

Voor de analisten was het een uitdaging om de data te analyseren aangezien sensoren voor robots in verschillende categorieën voorkomen. “De grootste uitdaging bij het maken van het rapport was het verzamelen van data uit de verschillende categorieën”, vertelt Michael Sullivan, BCC analist en auteur van het rapport. “ Sensoren hebben vier functies: zicht, tast, gehoor en beweging. Dat zijn vier hele grote categorieën.” Robots hebben meer sensoren en tegelijkertijd neemt het aantal robots dat op de markt komt ook nog eens toe. “ De groei van het aantal sensoren is een direct gevolg van de groei van de markt voor robotica”, vertelt Sullivan.

Groei naar commercieel segment

Onder de robotica voor commerciële toepassingen domineert de industriële sector. “ Ik was verrast door de grootte van de industriële markt. Uit ons onderzoek blijkt dat meer dan 40% van de sensoren voor robotoca in de industriële markt wordt toegepast. In de industrie is het, hoe meer robots hoe beter. Er is een traditie van robots en er zijn heel veel mogelijkheden om het toe te passen aangezien industriële robots een ROI hebben.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden