Laatste nieuws:

, 30 oktober 2017 23:10

Gigantische robotarmen doen het zware werk (video)

Met twee robotarmen van elk bijna twee meter kan de Guardian GT, via controllers aangestuurd, met dezelfde souplese en precisie bewegen als een mens. Elke arm kan daarbij ruim 200 kilo optillen.

'
1/1

 

Intuïtief

De Guardian GT, gemaakt door het roboticabedrijf Sarcos, heeft een aantal voordelen ten opzichte van soortgelijke robots. De bestuurder heeft in principe alle controle, waardoor de robot net zo makkelijk beweegt als de bestuurder zelf. “De afstand tussen de camera’s en de schouders heeft dezelfde verhouding als bij een mens,” vertelt Ben Wolff, ceo bij Sarcos. Hetzelfde geldt voor de afstand tussen de schouders en de ellebogen en de ellebogen en de polsen. “Het is dus erg intuïtief. Dat gegeven zorgt ervoor dat een nieuwe bestuurder zonder enige training de machine kan besturen.”

Verzwaarde armen

Daar komt bij dat de robot met force feedback werkt, dat betekent dat de bestuurder voelt wanneer de robot contact maakt met een voorwerp. En wanneer de robot een groot, zwaar voorwerp optilt, voelt de bestuurder dat ook. “ Het zou een desoriënterend gevoel kunnen geven om de robot iets zwaars op te laten tillen, zonder dat de bestuurder dat voelt. Daarom maken we de armen op dat moment wat zwaarder. Je tilt dan niet de 500 kilo die de robot optilt, maar het voelt aan als 5 kilo.” De Guardian GT zou volgens de makers geschikt zijn in de bouwsector, landbouw of andere omgevingen waar zwaar werk verricht wordt.

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (2)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

21 juni 2021 - online
Midden in de Maak
17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden