Laatste nieuws:

, 20 oktober 2017 08:07

Roboboer voor de professionele teelt steeds dichterbij

Op de Fontys Hogeschool in Venlo werken ze er al mee, Farmbot. Een robotboer die in de nabije toekomst groenten grotendeels zelstandig moet kunnen telen.

'
1/1

 

Professionele teelt

De Farmbot is van origine een Amerikaans prototype van een teeltrobot van 1,5 meter bij 3 meter. GreenTechLab, een samenwerking tussen Fontys en agrarisch adviesbureau Arvalis, kocht een prototype om te onderzoeken wat het kan betekenen voor de professionele teelt.

Functionaliteiten

De robot is in staat om water te geven, onkruid te wieden en te zaaien. Elk zaadje krijgt een unieke code. Daardoor weet de robot exact waar in de teelkast de verschillende soorten groenten zich bevinden. Ook de groei van de gewassen wordt voortdurend gemeten.

Oplevering

Farmbot werd gemaakt op aanvraag van People’s Farm in Maasbree. Het bedrijf wilde het teeltproces grotendeels automatiseren. Daarnaast was er behoefte om verschillende groentensoorten door elkaar te telen. De verwachting is dat de Farmbot begin volgend jaar klaar is voor People’s Farm.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden