Laatste nieuws:

, 20 oktober 2017 08:06

Deze windmolen maakt waterstof van elektriciteit

Het Wieringermeer krijgt in 2019 de eerste waterstofmolen ter wereld als het aan waterstofleverancier HYGRO, windturbinefabrikant Lagerwey en onderzoeksinstituut ECN ligt. De waterstof zal vervolgens gebruikt worden voor waterstoftankstations en waterstofvrachtwagens.

'
1/1

 

Elektrolyse

De elektriciteit die de windmolen genereert, wordt via elektrolyse omgezet in waterstof en zuurstof. Via een ondergrondse leiding wordt de waterstof vervolgens naar het NXT-tankstation in Alkmaar vervoerd. Vrachtwagens en andere voertuigen die zijn uitgerust met een brandstofcel kunnen hun waterstoftank daar vullen. De waterstofmolen is volgens de samenwerkende partijen de eerste in zijn soort.

Duurzame waterstofproductie

De waterstof wordt geproduceerd voor het project Duwaal: een initiatief van een consortium in de regio Noord-Holland onder leiding van HYGRO. Doel van het consortium is om de keten van duurzame waterstofproductie, distributie naar minimaal vijf waterstoftankstations en 100 waterstofvrachtwagens te realiseren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden