Laatste nieuws:

, 18 oktober 2017 08:00

Uitreiking FEDA Young Professional Award 2017

Op 30 november zal FEDA (De Federatie Aandrijftechniek) tijdens de Dutch Fluid Power Conference de Young Professional Award (YPA) uitreiken. De winnaar van deze prijs wordt bepaald door de jury, samengesteld uit leden van de onderwijscommissie van FEDA en wordt voorgezeten door een onafhankelijke jury.

'
1/1

 

Over de Young Professional Award

De YPA is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project c.q. opdracht landelijk strijden om de titel van young professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

Nominaties

De genomineerde teams van 2017 zijn:

• 3D Composite printing, team van Saxion Hogeschool uit Enschede;

Het product dat het team heeft ontwikkeld is een proof of concept voor het 3D-printen van een soft biometric exoskeleton. Een product voor de ondersteuning van mensen met een mobiliteits beperking.

• Writing AID, team van de Haagse Hogeschool uit Delft.

Het product is een hulpmiddel voor het beïnvloeden van de persoonlijke schrijfstijl door repeterende bewegingen.

De teams zullen op 30 november de gehele dag aanwezig zijn met hun product en kunnen tijdens de conferentie toelichting geven op het door hun ontwikkelde concept.

Jaarlijkse uitreiking

FEDA organiseert deze wedstrijd voor hogescholen dit jaar voor de tweede keer. Hogeschool Saxion Enschede won in 2016 en ontving tijdens de World of Technology and Science (WoTS) de Young Professional Award voor hun project de ‘Box Folding Device’. Ook presenteerden de teams van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Utrecht hun projecten.

Inschrijving en uitreiking 2018

De uitreiking van de Young Professional Award zal in 2018, evenals in 2016, plaatsvinden tijdens de WoTS in de Jaarbeurs te Utrecht. Studententeams kunnen al vanaf 30 november a.s. inschrijven voor deze wedstrijd via www.feda.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden