, 17 oktober 2017 08:20

Vloeibaar metaal voor zachte robotica

Onderzoekers aan de Universiteit van Sussex en Swansea University hebben elektrische ladingen toegepast om vloeibaar metaal te manipuleren in 2D-vormen zoals letters en een hart.

 

Naadloos veranderen

Het team zegt dat de bevindingen een "extreem veelbelovende" nieuw type materialen vormen die geprogrammeerd kunnen worden om naadloos te veranderen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor zachte robotica en vormveranderende displays, volgens de onderzoekers

Dynamisch programmeren

De elektrische velden die gebruikt worden om de vloeistof te vormen worden gemaakt door een computer, wat betekent dat de positie en vorm van het vloeibare metaal dynamisch kunnen worden geprogrammeerd en gecontroleerd.

Digitale controle

Professor Sriram Subramanian, hoofd van het INTERACT Lab aan de Universiteit van Sussex: "Een van de langetermijnvisies van ons en vele andere onderzoekers is om de fysieke vorm, uitstraling en functionaliteit van elk object via digitale controle te veranderen om intelligente, behendige en nuttige objecten te creëren die de functionaliteit van een huidige weergave of robot overschrijden."

Foto's:

Zachte robotica

© Aandrijvenenbesturen.nl