Laatste nieuws:

, 17 oktober 2017 08:11

Plasmonische nanoantennes ontwikkeld voor verbeterde waterkwaliteitsmeting

Onderzoekers aan de universiteiten van Bristol en Bedfordshire hebben in samenwerking met ABB een serie plasmonische nanoantennes ontwikkeld en getest die kunnen leiden tot de ontwikkeling van een nieuwe generatie ultrasensitieve fluorescerende sensoren om waterkwaliteit te monitoren.

'
1/1

 

Zesvoudige toename

De antennes, ontworpen en getest door Dr Neciah Dorh tijdens zijn promotie aan de Universiteit van Bristol, gemaakt van aluminium nanoroden van 50 nm breed en 158 nm lang, zijn vervaardigd met behulp van elektronenstraal lithografie. De nanoroden kunnen verontreinigingen in water, zoals diesel of tryptofaan snel opsporen. Het werk, gepubliceerd in Applied Optics, toont een zesvoudige toename van de gemeten fluorescerende uitstoot.

Laboratoriumkwaliteitsmetingen

Martin Cryan, hoogleraar toegepaste elektromagnetica en fotonica aan de universiteit van Bristol en medeauteur: "De nanoantennes kunnen een aanzienlijke gevoeligheidsverbetering opleveren die laboratoriumkwaliteitsmetingen in het veld opleveren. Draadloze sensornetwerken kunnen op afstand geplaatst worden voor vroegtijdige opsporing van vervuiling of doorlopende monitoring van waterkwaliteit in kwetsbare gebieden.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden