, 17 oktober 2017 08:08

Je dierbaren niet meer uit het oog verliezen met een speciale IoT-tag

Een kind dat ineens zoek is tijdens het winkelen of een huisdier dat een nachtje weg is. Allemaal verleden tijd als het aan Samsung Electronics ligt. Het Koreaanse bedrijf ontwikkelde een speciale IoT-tag, de Samsung Connect Tag. Een slimme manier om je geliefden, huisdieren of waardevolle bezittingen niet meer uit het oog te verliezen.

 

Nauwkeurige lokalisatie

De locatie wordt vastgesteld met behulp van GPS, wifi-based positioning (WPS) en Cell ID, voor een nauwkeurige lokatisatie, zowel binnen als buiten. De Connect Tag kan aan een rugzak van een kind worden bevestigd of aan de halsband van een hond geklipt worden.

NB-IoT

De Connect Tag is volgens Samsung het eerste consumentenproduct op basis van Narrowband netwerktechnologie, NB-IoT. Dit is een speciaal ontworpen mobiele communicatiestandaard voor beperkt datagebruik met laag energieverbruik.

Uitrol

De Connect Tag wordt op 18 en 19 oktober tijdens een event in San Francisco gedemonstreerd. De Tag zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Zuid-Korea, waarna een uitrol naar andere markten zal plaatsvinden.

Foto's:

IoT Tag

© Aandrijvenenbesturen.nl