Laatste nieuws:

, 13 oktober 2017 07:01

Negen nominaties voor de Wim van der Hoek Award

Voor de Wim van der Hoek Award die in november voor de twaalfde keer wordt uitgereikt op de Precisiebeurs onder auspiciën van de DSPE (Dutch Society for Precision Engineering), ontving de jury maar liefst negen nominaties.

'
1/1

Aandacht voor het vak

Op de tweede dag van de Precisiebeurs in Veldhoven, op donderdagmiddag 16 november, verzorgt de DSPE de uitreiking van de Wim van der Hoek Award. Deze prijs – ook wel Constructeursprijs genoemd – werd in 2006 ingesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van nestor in de constructieprincipes Wim van der Hoek. De prijs is bedoeld om het vak van ontwerpen van werktuigbouwkundige constructies extra onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Aan deze prijs zijn een oorkonde, een trofee gemaakt door de Leidse instrumentmakers School en een geldbedrag (gesponsord door de federatie 4TU) verbonden.

Beste afstudeerwerk

De Constructeursprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste afstudeerwerk op het gebied van het construeren in de werktuigbouwkunde aan de technische universiteiten en de hogescholen. Criteria bij de beoordeling van de afstudeerverslagen zijn kwaliteit van het ontwerp, onderbouwing en innovativiteit, alsmede de geschiktheid voor gebruik in het onderwijs.

De jury, onder voorzitterschap van DSPE-bestuurslid Jos Gunsing (MaromeTech), ontving negen nominaties, ingediend door de afstudeeerbegeleider/hoogleraar van de betreffende student. In totaal twee hogescholen en drie universiteiten zonden kandidaten in: AVANS Hogeschool Breda, Fontys Hogescholen, KU Leuven (België), TU Delft en TU Eindhoven.

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden