Laatste nieuws:

, 10 oktober 2017 07:00

Cruiseferry krijgt ABB Azipod aandrijvingssyteem

ABB voorziet de nieuwe cruiseferry van Viking Line, gebouwd in China bij Xiamen Shipbuilding Industry, van een Azipod XO aandrijvingssysteem. Een primeur, want niet eerder kreeg een cruiseferry een Azipod aandrijvingssysteem.

Viking Line'
Viking Line
1/1

Vaarroute

De cruiseferry krijgt 13 dekken, meet 63.000 gt en kan plaats bieden aan 2800 passagiers. Het is de bedoeling dat de ferry tussen de Finse haven Turku, de Äland eilanden en Stockholm gaat varen. Naast het aandrijvingssysteem levert ABB ook de generatoren, stroomdistributiesystemen en boegschroefmotoren.

Zuinig

De Azipod, die eind jaren tachtig op de markt kwam, is bedoeld voor de voortstuwing van ijsbrekers, cruiseschepen, dubbelwerkende vrachtschepen en offshore schepen. Het Azipod XO aandrijvingssysteem wordt al veel toegepast voor cruiseschepen omdat het zuinig is en makkelijk in onderhoud. De cruiseferry wordt in 2020 opgeleverd.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden