Laatste nieuws:

, 6 oktober 2017 07:23

Honda ontwikkelt robot die inzetbaar is bij rampen

Tijdens de IROS 2017 in Vancouver presenteerde Honda de E2-DR, een robot die in de toekomst ingezet kan worden bij rampen.

'
1/1

De E2-DR is 1,68 meter hoog, weegt 85 kilo en bevat een batterij waarmee hij 90 minuten operationeel kan zijn bij een maximale snelheid van vier kilometer per uur. De Robot is in staat om onder meer een trap te beklimmen, zich door kleine ruimtes te manouvreren en over pijpen of rondslingerend puin te lopen. Om bijvoorbeeld de trap te kunnen beklimmen heeft de robot een torso die 180 graden kan draaien waarbij de knieen naar buiten gericht blijven staan. 

Weersbestendig

Afstanden worden gemeten door middel van de laserdetectie op het hoofd van de robot. Navigeren gebeurt met behulp van de 3D-sensoren op de handen. De robot is daarnaast water- en stofdicht en kan temperaturen aan tussen de -10 en 40 graden celcius. De E2-DR is een prototype. Of en wanneer Honda de robot daadwerkelijk op de markt brengt is nog niet duidelijk.

bron: vakblad IEEE Spectrum

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden