Laatste nieuws:

CULEMBORG, 26 september 2017 08:26

Nieuw R&D-centrum voor Rademaker

Onlangs heeft Radenmaker in Culemborg een nieuw Research & Development Centre in bedrijf genomen. Op 18 september mocht FME- voorzitter Ineke Dezentjé Hamming de officiële openingshandeling verrichten, als onderdeel van het eerste ‘High-tech in Bakery' seminar.

Rademaker-CEO Jeroen van Blokland en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming proosten op een geslaagde opening van Rademaker's nieuwe Reseacrh & Development Centre.'
Rademaker-CEO Jeroen van Blokland en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming proosten op een geslaagde opening van Rademaker's nieuwe Reseacrh & Development Centre.
1/1

Het in 1977 opgerichte Rademaker is uitgegroeid tot niet de minste partij in de wereld van deegverwerking, met een achttal vestigingen en dertig agentschappen verspreid over de wereld. In 56 landen heeft het bedrijf, dat dit jaar op de vijfde plaats eindigde in de Maakindustrie 100 van 2017 van MT Magazine, meer dan 1000 systemen draaien.

Of zoals manager New Product Development Frank Zaaijer het treffend omschrijft: "Wereldwijd worden de meeste croissants op Rademaker-machines geproduceerd en dat zelfs in een land als Frankrijk Dat een bedrijf uit Culemborg wereldleider is in zijn branche is best iets waar we trots op mogen zijn."

Complex

Een dergelijke positie bereik je niet van de een op de andere dag. En de uitdagingen worden er zeker niet minder om, stelt technisch directeur Roland Kals "De medewerkers die nu dagdagelijks met R&D bezig zijn daarvan kunnen we stellen dat ze in een complexe wereld terecht zijn gekomen.

Alles speelt tegelijk, .alle disciplines lopen door elkaar heen. Het vraagt nogal wat om in zo'n complexe wereld te opereren. Het gaat hard. En dat biedt enorme mogelijkheden. Maar je krijgt het niet voor niks.

In dat hele verhaal , die hele ontwikkeling krijgt de R&D uiteindelijk ook een andere rol dan ze in het verleden wellicht een lange tijd gehad heeft: van een soort laboratorium naar een soort spin-in-het-web-functie waarbij het uiteindelijk actief opereren in een netwerk van competente partners heel erg belangrijk geworden is. Zeker voor wie zijn positie wil uitbouwen."

Andere rol R&D

De gewijzigde functie die Kals schetst heeft er al toe geleid dat dit jaar is de bestaande R&D afdeling gesplitst is in een meer onderzoekende tak, Technology Incubators, en de ontwikkeltak Product Development. Met als hoogtepunt van dit jaar de opening van het eigen R&D Centre in een eigen pand, tegenover de Culemborgse hoofdbevestiging.

Rademaker-CEO Jeroen van Blokland zei daarover: "De opening van het R&D-centrum is eigenlijk een logische stap in de ontwikkeling die wij als Rademaker organisatie de laatste jaren doorgemaakt hebben. Zo logisch als het nu lijkt is het zeker niet geweest. Tien jaar geleden bestonden onze R&D-activiteiten (...) voornamelijk uit projectgebonden ontwikkelingen waarbij diverse ingenieuze ontwikkelingen maar eenmalig toegepast werden. Daarna verdwenen ze vaak in de kast om er nooit meer uit te komen.

Sturing

"In ons streven de Rademaker-organisatie voor te bereiden op de toekomst is de vorming van zo'n verzelfstandigde R&D-afdeling een belangrijke impuls geweest. Want mede hierdoor kunnen we invulling geven aan het streven van een proactieve benadering van de markt. Ondersteund door en in nauwe samen werking met de afdeling Productmanagement proberen we tot een juiste analyse te komen van de markt en de condities te creëren. Waarbij we niet alleen gedwongen worden die markt te volgen, maar vooral - ook al is het maar in beperkte mate - hier een beetje sturing aan kunnen geven."

bron: Rademaker

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden