'S-HERTOGENBOSCH, 18 september 2017 15:19

Balluff integreert twee bedrijven

Balluff GmbH heeft twee bedrijven overgenomen. Het gaat om bedrijven die de onderneming in staat stellen door te groeien in het 4.0 industrie concept. Het gaat om ISS innovative software services in Stuttgart en Matrix Vision in Oppenweiler. "Om de positie als dé IO-Link company te versterken en in dit tijdperk de noodzakelijke digitalisering te kunnen doorvoeren voor en bij onze relaties, zijn beide bedrijven overgenomen", aldus Huub Vaessen, directeur van Balluff BV.

De overnames vonden plaats in respectievelijk juli en augustus. In totaal zullen 160 nieuwe medewerkers in dienst komen van het familiebedrijf, dat zijn hoofdvestiging heeft in Neuhausen auf den Fildern. De vestigingen in Stuttgart en Oppenweiler blijven voortbestaan.

De twee nieuwe bedrijven breiden de kerncompetenties van Balluff op twee belangrijke terrein uit: software ontwikkeling en machine vision. Hun integratie is een belangrijke bouwsteen in de strategie van de groep.

Door de netwerktechnologie van het moederbedrijf te koppelen aan de expertise van de twee ondernemingen op het gebied van software expertise, kan Balluff vooral zijn vermogen om geïntegreerde automatiseringsoplossingen uit één hand aan te bieden, verbeteren.

Met de kennis van de overgenomen bedrijven en hun medewerkers wordt het mogelijk de groeimogelijkheden in digitalisering sneller te benutten. Tegelijkertijd wordt het portfolio in hardware en software vergroot.

Meer expertise in software en vision

ISS is gespecialiseerd in tools, testsystemen, processen en standaardisatie in software-ontwikkeling. Net als bij Balluff zelf is de automobiel- en toeleverindustrie de belangrijkste markt. Omdat ISS met zijn 60 medewerkers veel ervaring heeft met embedded systemen voor de automobielindustrie, zal dit onderdeel binnen de groep de rol van in-house software specialist op zich nemen.

Matrix Vision en zijn producten breid het portfolio van Balluff uit op een gebied waarin het tot nu toe een relatief kleinere rol speelde: op camera's gebaseerde sensor systemen, ook wel bekend als machine vision. De 100 medewerkers zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van frame grabbers, standaard industriële camera's, videosensoren, embedded systemen en software op het gebied van industriële beeldverwerking.

Matrix Vision was de afgelopen vier jaar al een ontwikkelingspartner van Balluff en leverde een van diens op twee camera's gebaseerde productlijnen. Door de acquisitie van Matrix Vision breidt het nieuwe moederbedrijf ook zijn productportfolio op het gebied van op camera's gebaseerde sensorsystemen en softwareontwikkeling uit.

Inclusief de twee acquisities telt Balluff nu 3550 medewerkers op 37 locaties. In 2016 realiseerde de Balluff groep een omzet van 378 miljoen euro en gaf daarvan 13,7% uit aan R&D.

bron: Balluff

Foto's:

Balluff integreert twee bedrijven

Het management team van familiebedrijf Balluff na de twee recente overnames (foto: Balluff).

© Aandrijvenenbesturen.nl