Laatste nieuws:

, 18 september 2017 10:29

Veilig pakketjes (ont)vangen met gekooide drone (video)

Aan de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne is een drone ontwikkeld die pakketjes tot een halve kilo veilig kan afleveren in de handen van de ontvanger. Het apparaat is voorzien van een opvouwbare kooi, die het pakket beschermt tegen boomtoppen en de ontvanger tegen de rotors.

'
1/1

Directeur Dario Floreano van het Lab voor Intelligente Systemen beschouwt het afleveren van pakketjes als de volgende logische stap in de evolutie van de drone. Om dit goed en veilig te kunnen doen, moeten de apparaten echter wel iets groter zijn dan de drones waarmee bijvoorbeeld foto's worden gemaakt. Bovendien is de ontvanger niet persé gewend om met drones om te gaan. En dat maakt ze meteen gevaarlijker.

Als oplossing ontwikkelde hij met zijn team een drone in een lichte kooi, die de ontvanger kan vangen als een bal. Om het geval transporteerbaar te maken, is de kooi inklapbaar. De drone kan ongeveer twee kilometer vliegen per vlucht en krijgt nog een parachute. De plaatsbepaling geschiedt met GPS.

Mogelijke toepassingen zijn bijvoorbeeld het afleveren van medicijnen in afgelegen gebieden of eten aan iemand die vast zit op een moeilijk bereikbare plaats. Afgelopen zomer heeft het team de drone 150 testvluchten laten maken op de campus, om verschillende studenten te voorzien van pennen, boeken en kopjes koffie. Dat is steeds goed gegaan.

bal


 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden