Laatste nieuws:

VEGHEL, 1 september 2017 08:44

Tiende editie van Actemium Automation Award

Actemium in Veghel geeft HBO-studenten elk jaar een actief kijkje achter de schermen van het dynamische netwerk van het bedrijf. Ook tijdens de tiende Actemium Automation Award op 12 oktober 2017 zoeken de technisch professionals van morgen samen naar oplossingen voor uitdagende automatiseringsvragen.

Tijdens de tiende Actemium Automation Award zoeken studenten samen naar oplossingen voor uitdagende automatiseringsvragen.'
Tijdens de tiende Actemium Automation Award zoeken studenten samen naar oplossingen voor uitdagende automatiseringsvragen.
1/1

Derde- en vierdejaars HBO'ers gaan dit najaar weer hands-on aan de slag in en rond het Actemium Edulab. In deze proeftuin voor techniek voeren zij in teamverband engineeringsopdrachten uit. Deze zijn bedacht door leveranciers van Actemium, onderdeel van Vinci Energies.

Klanten van de systeemintegrator beoordelen de teamprestaties. De jury kijkt niet alleen naar de technische kennis van de deelnemers, ze beoordeelt ook hoe de teams tot een resultaat zijn gekomen.

‘Let's get moving!'

Thema van deze jubileumeditie van de Actemium Automation Award is ‘Let's get moving'. Om dingen voor elkaar te krijgen, is immers beweging nodig en daarvoor moeten mensen in actie komen en uitdagingen aan durven gaan.

Op deze manier pakt het bedrijf projecten voor zijn klanten aan en dat is ook wat het bedrijf in deze wedstrijd aan de deelnemende studenten vraagt. Doel is ze op een leuke manier te prikkelen om hun kennis en talent optimaal te gebruiken."

In de wedstrijd zetten studenten hun tanden in allerlei uitdagingen op het gebied van industriële automatisering. Het gaat erom dat ze samen knelpunten ontdekken, verschillende invalshoeken onderzoeken en aan een oplossing werken. Daarvoor moeten ze goed met elkaar communiceren en flexibel zijn als het even niet wil.

De uitkomst is natuurlijk belangrijk (het is immers een wedstrijd), maar het draait ook om het plezier dat studenten hebben als ze samen iets voor elkaar krijgen.

bron: Actemium

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden