Laatste nieuws:

DEN HAAG, 22 augustus 2017 09:36

Nieuw boek over IoT strategie

Het Internet of Things (IoT) dreigt de huidige economische orde op zijn kop te zetten. Dit dwingt organisaties tot nadenken over innovatieve manieren om hun strategie en bedrijfsprocessen aan te passen. Maar ondernemers en directeuren moeten zich er van bewust worden dat IoT een strategisch vraagstuk is en niet alleen een kwestie van technologie.

Om het bewustzijn te vergroten en directies te helpen bij het bepalen van hun IoT strategie hebben Vukicevic en Bob Emmerson dit boek uitgebracht.'
Om het bewustzijn te vergroten en directies te helpen bij het bepalen van hun IoT strategie hebben Vukicevic en Bob Emmerson dit boek uitgebracht.
1/1

Om dit bewustzijn te vergroten en om directies te helpen bij het bepalen van hun IoT strategie hebben Boban Vukicevic (managing director van Comgate) en Bob Emmerson het boek Implementing the Internet of Things - Strategy, Implementation and Considerations uitgebracht. Vukicevic is managing director van Comgate, Emmerson is publicist op het gebied van M2M en IoT.

De auteurs beschrijven:

  1. de kansen, bedreigingen en valkuilen van het Internet of Things;
  2. waarom een heldere strategie nodig is en IoT niet kan worden overgelaten aan IT-managers alleen;
  3. dat het bepalen van IoT hotspots die voortvloeien uit de bedrijfsstrategie cruciaal is voor succes;
  4. een stappenplan om tot die heldere strategie en IoT hotspots te komen;
  5. IoT use cases;
  6. IoT achtergrondinformatie over technologie, beveiliging en privacy.

Business case hoort bij directie

Het ontwikkelen van een IoT-strategie is cruciaal om een bedrijf naar voren te stuwen in de nieuwe omgeving met de regels van de nieuwe economische orde - het is een missie-kritisch onderwerp.

Vukicevic en Emmerson signaleren een behoefte aan een methode die verzekert dat de IoT strategie aansluit bij het bedrijf en vice versa. Het gestructureerd zoeken naar en bepalen van IoT hotspots is volgens hen cruciaal voor succes. In het boek reiken ze hiervoor een praktische en actiegerichte methode aan. Wie wil starten met IoT kan dus direct aan de slag.

Het boek heeft niet de ambitie om de technische aspecten van IoT tot in detail toe te lichten. De auteurs geven een overzicht van de belangrijkste onderdelen van IoT technologie, beveiliging en privacy vraagstukken. Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Vukicevic, B., Emmerson, B.: Implementing the Internet of Things - Strategy, Implementation and Considerations, Einstein Books, Den Haag, ISBN: 9789492460219 , € 9,99 euro

bron: Einstein Books

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden