Laatste nieuws:

RATINGEN (D), 21 augustus 2017 10:01

App voor kostenbesparing met lagers

NSK heeft een nieuwe berekeningsmodule voorgesteld waarmee gebruikers snel de mogelijke besparing op de ´total cost of ownership´ kunnen berekenen mochten ze gebruik maken van NSK-lagers in een applicatie. De app kan gedownload worden op alle Apple, Android of Windows smartphones en tablets of direct op een pc of laptop.

NSK heeft een nieuwe berekeningsmodule voorgesteld waarmee gebruikers snel de mogelijke besparing op de ´total cost of ownership´ kunnen berekenen mochten ze gebruik maken van NSK-lagers in een applicatie.'
NSK heeft een nieuwe berekeningsmodule voorgesteld waarmee gebruikers snel de mogelijke besparing op de ´total cost of ownership´ kunnen berekenen mochten ze gebruik maken van NSK-lagers in een applicatie.
1/1

Het specificeren van de meest economische lageroplossing is geen exacte wetenschap. Een directe vergelijking van de aanschafprijzen van de component is de gemakkelijkste weg, maar vaak is de goedkoopste oplossing ook het moeilijkst te installeren, vergt het meeste extra onderhoud en leidt tot voortijdig tot stilstandtijd en bijkomende vervangingskosten.

Door de relatief lage aankoopprijzen van lagers zou men kunnen denken dat het de moeite niet loont om te vergelijken, maar dat zou wel eens een dure fout kunnen zijn.

Lagers spelen namelijk een belangrijke rol in elke applicatie en een storing zal bijna altijd resulteren in extra stilstandtijd. Maar het kan ook erger, want ook duurdere componenten kunnen beschadigd raken. Door het kiezen voor lagers die zo lang mogelijk betrouwbaar werken, worden onderhouds- en reparatiewerkzaamheden tot een minimum herleid en is ongeplande stilstandtijd achter de rug. Er zijn genoeg waarin gebruikers duizenden euro's per jaar besparen door het installeren van geschikte lagers.

Cost Savings Calculator App

De Cost Savings Calculator App maakt deel uit van het overkoepelende NSK programma dat werd ontwikkeld om de efficiëntie van de productie te optimaliseren en engineers belangrijke vaardigheden bij te brengen. NSK's Value Added Programma is een manier om de technische expertise van de lagerfabrikant te koppelen aan de kennis van de klanten. Zo heeft deze laatste de sleutel in handen om problemen op te lossen, de prestaties te verbeteren, de betrouwbaarheid te verhogen en uiteindelijk de winst te maximaliseren.

De nieuwe app kan gedownload worden via de Apple App Store, Google Play of direct vanop de website van NSK Europe. Nadat de app is gedownload kunnen gebruikers de kosten van aanschaf, installatie, onderhoud, vervanging, downtime en meer vergelijken tussen een bestaande lageroplossing en een NSK lager.

Door simpelweg enkele gegevens in de opgegeven velden in te voeren, kan de gebruiker snel de vergelijking maken tussen de kosten van hun bestaande lageroplossing met die van een NSK-oplossing. Dit kan dan op de app opgeslagen worden of per e-mail verzonden worden. Alle verkoopmedewerkers van NSK zijn opgeleid om de app te gebruiken en kunnen helpen bij het genereren van deze kostenbesparende berekening.

bron: NSK Europe

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden