BOGE, 7 augustus 2017 10:57

Schroefcompressor van de toekomst

Onder het motto ‘niets is onmogelijk' test Boge persluchttechnologieën die in de toekomst de markt zullen domineren. Doel van de ontwerpstudie ‘S-4 OPTIMUS' is, de constructie van de beproefde schroefcompressor S-4 te optimaliseren en verder te ontwikkelen. Daarbij staan kostenbesparing, onderhoudsvriendelijkheid en een stille werking centraal.

De S-4-serie is volgens Boge al toonaangevend op het gebied van energie-efficiëntie en onderhoudsvriendelijkheid. Ook is de serie al een stuk stiller dan zijn voorganger. Als innovatiegericht bedrijf wil Boge onze prestaties zichzelf steeds weer overtreffen.

De S 76-4 LF Optimus is de testversie voor toekomstige detailontwikkelingen in de serie oliegesmeerde schroefcompressoren. Hier is veel vraag naar in toepassingsgebieden waarin kostenefficiëntie, betrouwbaarheid en een hoge persluchtkwaliteit belangrijk zijn. Daartoe behoren onder andere de olie-, gas- en chemische sector, spuitbedrijven die bijvoorbeeld in de auto-industrie actief zijn en de metaalverwerkende sector.

Initiatief voor toekomstige technologieën

Hoe kan het gebruik van de schroefcompressor voor de klant nog comfortabeler en aantrekkelijker worden gemaakt? Dat is de vraag die bij deze ontwerpstudie centraal staat. Een technisch uitgangspunt is bijvoorbeeld een oliecircuit waarbij het thermostaatventiel komt te vervallen. De machine heeft zo een serviceonderdeel minder, wat de betrouwbaarheid verhoogt.

Ook test Boge hoe optimale efficiëntie van het compressorblok op elk punt in de machine en in elk toepassingsgebied kan worden bereikt door een geregelde olie-inspuithoeveelheid. Het bedrijf komt tot een verhoogde machineconnectiviteit met technologieën die op consumentengebied allang de ‘nerdfactor' hebben verloren. Om een draadloze geïntegreerde besturing te realiseren kunnen bijvoorbeeld WLAN of Bluetooth worden gebruikt. Bekabeling is zo niet meer nodig en extra randapparatuur kan eenvoudig worden aangesloten.

bron: Boge Kompressoren

Foto's:

Schroefcompressor van de toekomst

Onder het motto ‘niets is onmogelijk’ test Boge persluchttechnologieën die in de toekomst de markt zullen domineren.

© Aandrijvenenbesturen.nl