Laatste nieuws:

BOGE, 7 augustus 2017 10:57

Schroefcompressor van de toekomst

Onder het motto ‘niets is onmogelijk' test Boge persluchttechnologieën die in de toekomst de markt zullen domineren. Doel van de ontwerpstudie ‘S-4 OPTIMUS' is, de constructie van de beproefde schroefcompressor S-4 te optimaliseren en verder te ontwikkelen. Daarbij staan kostenbesparing, onderhoudsvriendelijkheid en een stille werking centraal.

Onder het motto ‘niets is onmogelijk’ test Boge persluchttechnologieën die in de toekomst de markt zullen domineren.'
Onder het motto ‘niets is onmogelijk’ test Boge persluchttechnologieën die in de toekomst de markt zullen domineren.
1/1

De S-4-serie is volgens Boge al toonaangevend op het gebied van energie-efficiëntie en onderhoudsvriendelijkheid. Ook is de serie al een stuk stiller dan zijn voorganger. Als innovatiegericht bedrijf wil Boge onze prestaties zichzelf steeds weer overtreffen.

De S 76-4 LF Optimus is de testversie voor toekomstige detailontwikkelingen in de serie oliegesmeerde schroefcompressoren. Hier is veel vraag naar in toepassingsgebieden waarin kostenefficiëntie, betrouwbaarheid en een hoge persluchtkwaliteit belangrijk zijn. Daartoe behoren onder andere de olie-, gas- en chemische sector, spuitbedrijven die bijvoorbeeld in de auto-industrie actief zijn en de metaalverwerkende sector.

Initiatief voor toekomstige technologieën

Hoe kan het gebruik van de schroefcompressor voor de klant nog comfortabeler en aantrekkelijker worden gemaakt? Dat is de vraag die bij deze ontwerpstudie centraal staat. Een technisch uitgangspunt is bijvoorbeeld een oliecircuit waarbij het thermostaatventiel komt te vervallen. De machine heeft zo een serviceonderdeel minder, wat de betrouwbaarheid verhoogt.

Ook test Boge hoe optimale efficiëntie van het compressorblok op elk punt in de machine en in elk toepassingsgebied kan worden bereikt door een geregelde olie-inspuithoeveelheid. Het bedrijf komt tot een verhoogde machineconnectiviteit met technologieën die op consumentengebied allang de ‘nerdfactor' hebben verloren. Om een draadloze geïntegreerde besturing te realiseren kunnen bijvoorbeeld WLAN of Bluetooth worden gebruikt. Bekabeling is zo niet meer nodig en extra randapparatuur kan eenvoudig worden aangesloten.

bron: Boge Kompressoren

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden