Laatste nieuws:

ARNHEM, 7 augustus 2017 10:21

RoHS nu ook voor industriële meet- en regelapparatuur

De Europese RoHS II richtlijn (2011/65/EU) beschrijft de vereisten voor gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur (EEE). Sinds 22 juli 2017 gelden deze vereisten ook voor industriële meet- en regelapparatuur. Op deze datum vervielen de tijdelijke uitzonderingen.

De RoHS regelgeving geldt sinds 22 juli 2017 ook voor industriële meet- en regelapparatuur.'
De RoHS regelgeving geldt sinds 22 juli 2017 ook voor industriële meet- en regelapparatuur.
1/1

Fabrikanten en importeurs van meet- en regelapparatuur voor industriële toepassingen moeten ervoor zorgen dat onderdelen voldoen aan de RoHS vereisten. De vereisten gaan voornamelijk in op de beperkingen op het gebruik van zware metalen, zoals lood, kwik, cadmium, zeswaardig chroom en brandvertragers zoals PBB's en PBDE's.

De opgelegde beperkingen gaan altijd over homogene materialen, waardoor ze bijvoorbeeld ook voor verschillende soorten coatings gelden. Daarnaast moet een fabrikant of importeur zorgen voor een RoHS verklaring van conformiteit. Bij het opstellen van de technische documentatie kunnen ze gebruik maken van de DIN EN 50581 als basis voor het ontwikkelen van een geschikt conformiteitsproces.

Sommige producten zijn nog gevrijwaard van RoHS en vallen onder, bijvoorbeeld, product- en stofspecifieke uitzonderingen. Bij twijfel is het raadzaam contact op te nemen met een expert. Dekra biedt al meer dan tien jaar diensten en laboratoriumanalyses aan, die bedrijven helpen RoHS te implementeren.

 

bron: Dekra

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden