Laatste nieuws:

VIANEN, 27 juli 2017 09:38

Pilz organiseert congres Master of Safety

Op 9 november 2017 organiseert Pilz in Theater De Kom in Nieuwegein het 'Master of Safety' congres. Met eigen sprekers en gastsprekers is een divers programma samengesteld waarin niet alleen techniek en wetgeving maar ook risicogedrag en organisatie ter sprake komen.

Tijdens het 'Master of Safety' congres dat Pilz op 9 november 2017 organiseert, komen techniek, regelgeving, gedrag en organisatie ter sprake.'
Tijdens het 'Master of Safety' congres dat Pilz op 9 november 2017 organiseert, komen techniek, regelgeving, gedrag en organisatie ter sprake.
1/1

De dag wordt geopend met twee lezingen door Jan Tournois, directeur van Pilz Nederland en promovendus op het onderwerp risicogedrag. Hij onderzoekt wat de effecten van veiligheidsregels zijn op productiviteit en frustratie. Hij gaat in op de oorzakelijke aspecten van gedrag, over organisatiegedrag en factoren die gedrag beïnvloeden.

Verder behandelt Tournois een aantal onderzoeken die in de praktijk grote waarde hebben gegeven en geven. Veiligheid is meer dan regels die je oplegt en het naleven hiervan. De winst zit hem in gepercipieerde rechtvaardigheid, of anders gezegd het gevoel geaccepteerd en gerespecteerd te worden op een eerlijke wijze.

Machineveiligheid en cyber security

Tijdens de lezing over machineveiligheid geven safety experts Martijn Drost en Ed van Hal handvatten voor het interpreteren van de Machinerichtlijn. Want vormt deze richtlijn nu echt zo'n hoofdpijndossier? In hun lezing over machineveiligheid nemen ze bezoekers mee in de wet- en regelgeving die geldt voor de veiligheid van machines.

Een belangrijk onderdeel binnen veilige machines is de CE-markering. De sprekers wisselen theorie af met praktische geleerde lessen en laten zien dat het CE-markeringstraject niet lastig is, maar juist geld kan opleveren.

Gastspreker Loren Roosendaal, directeur van het Centrum voor Digitale Transformatie aan de Universiteit van Nyenrode, laat zien dat cybercrime niet is wat het lijkt. De wereld van cybercrime is wellicht een stuk minder digitaal en technisch dan verwacht.

Loren toont op basis van praktische voorbeelden aan waar de echte gevaren zitten en hoe groot de impact kan zijn als het mis gaat. Hij geeft een denkkader mee, waardoor de uitdagingen op dit gebied beter geplaatst kunnen worden. Ook geeft hij aan welke stappen kunnen worden gezet om mens en bedrijf veiliger en beter voorbereid in de digitale wereld te laten staan.

Het programma begint om 09.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een netwerkborrel. Voor de vroege vogels staat er vanaf 07.00 uur een ontbijtje klaar. Aanmelden kan via www.masterofsafety.nl .

bron: Pilz Nederland

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden