ALPHEN A/D RIJN, 24 juli 2017 10:43
Jungheinrich komt met een gratis app, waarmee eigenaren van heftrucks en magazijntrucks zelf kunnen inschatten of de trillingsbelasting voor hun heftruckchauffeurs boven de wettelijke norm uitkomt. Een beoordeling van de trillingsbelasting kan onderdeel zijn van de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), die bedrijven met personeel moeten uitvoeren.
Jungheinrich biedt al langer metingen van de trillingsbelasting aan. Met de app wordt het mogelijk om kosteloos zelf een eerste inschatting te maken. De app toont direct na afloop een indicatie van de trillingswaarden en kan een basisrapportage van de meting naar de eigen mailbox mailen.
De trillingsapp hoeft niet te worden geïnstalleerd op de telefoon. Ze werkt via internet en functioneert op iedere smartphone of tablet die is uitgerust met een gyroscoopfunctie. De meeste Android, Apple en Windows smartphones beschikken over deze functie. Gebruikers hoeven enkel naar de speciale website te gaan om de app uit te voeren.
Trillingen en schokken van een heftruck of magazijntruck vormen een gezondheidsrisico voor de bestuurder. Ze kunnen zelfs blijvende schade veroorzaken. Al sinds juli 2005 moet elke werkgever weten aan welke mate van trillingen hij zijn personeel blootstelt. Deze informatie moet samen met de duur van de blootstelling worden opgenomen in de verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).
Jungheinrich voert in opdracht ook professionele metingen met geijkte apparatuur uit. Bij zo'n meting ontvangen gebruikers een uitgebreide rapportage die één op één kan worden opgenomen in de RI&E. In de rapportage doet de adviseur van de truckfabrikant tevens aanbevelingen voor een Plan van Aanpak.
Vervanging van materieel of herstructurering van de werkzaamheden zijn niet de enige oplossing. In veel gevallen kan de blootstelling al effectief worden teruggebracht tot een acceptabel niveau door een combinatie van ‘kleine' maatregelen, zoals:
bron: Jungheinrich
Dossier Oekraïne op Engineersonline In de nacht van 23 op 24 februari 2022 is Rusland de Oekraïne binnengevallen. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd met betrekking op de high tech en Nederlandse industrie? Op collega-website Engineersonline staat een Rusland/Oekraïne-dossier, waarin we de acties, feiten en meningen op een rijtje zetten.
ab op Twitter
Volg ab nu ook op Twitter!
Onze accountnaam is: @aenb
Agenda meer (0)