NIEUWEGEIN, 17 juli 2017 10:35

SKF opent testcentrum voor grote lagers

SKF heeft in Schweinfurt een volledig nieuw testcentrum in gebruik genomen. Het veertig miljoen Euro kostende Sven Wingquist Test Center is het eerste in de wereld dat grote lagers onder bedrijfscondities kan testen. Dit maakt een efficiƫnter ontwikkelingsproces voor klanten, verbeterde lagerprestaties en een langere levensduur mogelijk

Het centrum telt twee testbanken. De een is ontworpen voor het testen van opstellingen van de hoofdassen van windturbines. De ander zal worden gebruikt voor het testen van lagers voor andere industriële sectoren, zoals mijnbouw, bouw, staalproductie en zeevaart.

In combinatie van SKF's voortgaande ontwikkeling van diagnose-, conditiebewakings- en simulatiemethoden zullen deze testbanken bijdragen aan het verkorten van test- en productontwikkelingstijden en meer inzicht bieden in de prestaties van lagers.

Volgens SKF is geen ander testcentrum in staat om grote lagers nauwkeurig en onder bedrijfscondities kan testen, wat klanten een concurrentievoordeel biedt. De technologieën die in het Sven Wingquist Test Center zullen klaanten helpen tijd en middelen te besparen maar tegelijkertijd om hun ambities aangaande betrouwbaarheid en levensduur te realiseren.

bron: SKF

Foto's:

SKF

SKF heeft in Schweinfurt een volledig nieuw testcentrum in gebruik genomen.

© Aandrijvenenbesturen.nl