Laatste nieuws:

ALMELO, 10 juli 2017 11:49

Nieuwe vakbeurs voor Noord-Nederlandse industrie

Op woensdag 8 en donderdag 9 november zal in Assen een nieuwe industriële vakbeurs plaatsvinden: Main Industry. Behalve een actieve beurs, waarbij de maakindustrie de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slim, innovatief en duurzaam produceren presenteert, is er volop gelegenheid om kennis op te doen voor de bezoekers.

Main Industry Noord-Nederland 2017 wordt gehouden op 8 en 9 november in de TT-Hall Assen.'
Main Industry Noord-Nederland 2017 wordt gehouden op 8 en 9 november in de TT-Hall Assen.
1/1

De vakbeurs is bedoeld om een platform te bieden om nieuwe contacten te leggen, geïnspireerd te worden en kennis uit te wisselen. Hiervoor is organisator Expo Management in Almelo een samenwerking aangegaan met Congresbureau Drenthe, dat de opzet en invulling van een congres en ruim 25 kennisworkshops die tijdens de beurs gegeven gaan worden voor zijn rekening neemt.

De organisatie wil niet alleen een mooi deelnemersveld realiseren, maar ze wil met het concept compleet en interactief zijn en veel bieden. Naast het congres en workshops komt er een vacatureplein waar bedrijven speeddates kunnen houden met scholieren van technische opleidingen, niet alleen voor openstaande vacatures maar ook voor stages en afstudeeropdrachten.

Smart Factory Masterclasses

Noord-Nederland heeft een grote potentie met veel kennis over slim produceren . Dat wordt onderstreept door topbedrijven die zich gezamenlijk manifesteren in het ‘Region of Smart Factories', waarbij 40 bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan de ‘fabriek van de toekomst'(RoSF).

Smart Industry heeft zich snel ontwikkeld en is onmisbaar geworden binnen de maakindustrie. Elk bedrijf, groot en klein, zal zijn productieproces verder gaan digitaliseren. De NOM presenteert zich als RoSF gezamenlijk met diverse bedrijven en speelt een adviserende rol bij de organisatie van de beurs. Tevens zal de maatschappij op wij beide dagen Smart Factory Master Classes geven.

Hoofdthema's van de industriële vakbeurs zijn onder andere technologie & innovatie, smart industry en Industrie 4.0, installatie en onderhoud . Alle sectoren binnen de industrie; van industriële innovaties als robotica tot engineering tot onderhoudstechnologieën en -materialen, van software tot smart industry en van asset management, facility management en veiligheid tot milieutechniek, energiebeheer en duurzaam ondernemen komen aan bod.

bron: Expo Management

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden