Laatste nieuws:

DELFT, 30 juni 2017 14:00

Festo richt turn-key lokaal in bij World Horti Center

Festo Didactic gaat het gloednieuwe mechatronica lokaal van MBO Westland compleet inrichten. De opleiding van de School voor Metaal-, Electro-en Installatietechniek van ROC Mondriaan is nieuw in Westland. Ze wordt gehuisvest in het nieuwe scholencomplex van het World Horti Centrer dat op dit moment gebouwd wordt in Naaldwijk. Vanaf eind augustus worden de eerste lessen gegeven.

Impressie van het nieuwe mechatronicalokaal zoals dat er in augustus uit gaat zien.'
Impressie van het nieuwe mechatronicalokaal zoals dat er in augustus uit gaat zien.
1/1

Binnen het World Horti Center krijgen mechatronica- en teeltstudenten in een geavanceerd mechtronica-lokaal onderwijs op het gebied van robotisering en moderne glastuinbouwtechnologieën.

Voor de levering van de benodigde mechatronica-apparatuur, -programmatuur en bijbehorende dienstverlening heeft een Europese aanbesteding plaatsgevonden. Op basis van open en controleerbare kwaliteits- en kwaliteitscriteria heeft ROC Mondriaan, dat de mechatronica lessen in de school vormgeeft, de aanbesteding aan Festo gegund.

Turnkey

Voor Festo Didactic is het een complete opdracht die turnkey gerealiseerd gaat worden. Behalve mechatronica-outillage en technisch meubilair levert Festo Didactic aan MBO Westland eveneens aanvullende diensten, zoals gastlessen voor studenten, trainingen voor docenten, ondersteuning van docenten in het mechatronica-lokaal, beschikbaarstelling van digitaal lesmateriaal en stageplaatsen voor docenten en studenten.

Door de nauwe samenwerking met Festo kan MBO Westland actueel en aantrekkelijk mechatronica-onderwijs verzorgen.

World Horti Center

Drie scholen (Lentiz onderwijsgroep, ROC Albeda en ROC Mondriaan) werken samen in MBO Westland. Ze doen dat vanaf 21 augustus in een nieuw gebouw met de naam World Horti Center. Binnen dit Center werken onderwijs, bedrijven, brancheorganisaties en overheden samen. Het wordt een ontmoetingsplaats tussen werkgevers en werknemers. Hier kunnen studenten nationale en internationale contacten leggen met bedrijven.

 

bron: Festo

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden