Laatste nieuws:

DüSSELDORF, 26 juni 2017 20:50

7e Internationale conferentie over tandwielen

Van 13 tot en met 15 september zal bij het Forschungsstelle für Zahnräder und Getriebebau (FZG) van de Technische Universität München in Garching de 7th International Conference on Gears 2017 worden gehouden. De conferentie wordt geoerganiseerd door het VDI Wissensforum en gesteund door nationale en internationale vakorganisaties en zal naar zo'n zeshonderd deskundigen uit de internationale tandwiel- en overbrengingsindustrie trekken.

De 7th International Conference on Gears 2017 zal van 13 tot en met 15 september worden gehouden in Garching (D).'
De 7th International Conference on Gears 2017 zal van 13 tot en met 15 september worden gehouden in Garching (D).
1/1

Gezien het succes van de vorige conferentie zal deze zevende editie weer een ontmoetingsplek worden voor fabrikanten van machines, producenten en onderzoekers van tandwiel- en transmissiesystemen. De deelnemers kunnen kennis nemen van de nieuwste oplossingen, laatste onderzoeksresultaten en technische ideeën.

Er is nog steeds ruimte voor verbetering op het gebied van tandwielen en overbrengingen: hoe tandwielen kunnen bijdragen aan het verbeteren van het energetisch rendement, hoe het verbruik van grondstoffen kan worden verminderd en hoe nieuwe technologieën kunnen worden toegepast in aandrijflijnen.

Onderwerpen

De conferentie zal aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Ontwerp, analyse, geometrie en simulatie van tandwielen en transmissies
  • Industriële toepassingen, zoals transmissies voor energiesystemen, voor mobiele systemen, etcetera
  • Productie, zoals productiviteitstijgingen door nieuwe machine- en bewerkingsprocessen, beschikbaarheid en levensduur van machines, de balans tussen productiviteit en flexibiliteit
  • Gedrag voor geluid, trillingen en comfort, en geluidsreductie
  • Nieuwe materialen, smering en coatings voor grotere duurzaamheid
  • Testen, bijvoorbeeld nieuwe testmethodes en/of -procedures voor levensduur, rendement of predictief onderhoud

Opening en discussie

De conferentie zal officieel worden geopend door de voorzitters van de conferentie, Prof. K. Stahl en Prof.em. B.-R. Höhn van het FZG en Dr. Bouché van Getriebeau Nord.

Onderdeel van de officiële opening is het vraagstuk ‘zullen tandwielen in de toekomst een high-tech product zijn?'. De daaropvolgende paneldiscussies zullen zich richten op de belangrijkste vraag, zoals de invloed die tandwieltechnologie zal hebben op de toekomst. In een open dialoog tussen verschillende experts en bij de techniek betrokken organisaties zal het panel de huidige situatie, toekomstige trends en oplossingen op het gebied van tandwieltechnologie bespreken.

Onderwerpen zullen zijn het belang van kunststof tandwielen voor een moderne industrie of hoe CNC machines op belangrijke terreinen van tandwielproductie flexibiliteit en effectiviteit bieden en wat hun invloed op de bedrijfsvoering zal zijn. Ook zal er aandacht zijn voor vraagstukken zoals

  • waarom voorkomen conventioneel denken en productieparadigma's een brede acceptatie van economische energieoverdrachtsoplossingen bij poedermetallurgie, die geluid, trillingen en hinder minimaliseren en rendement en vermogensdichtheid maximaliseren
  • traditie versus vooruitgang: hoe kunnen we het potentieel van materiaal, smeermiddel, berekening en bewerken in overeenstemming brengen met de toenemende nadruk op betrouwbaarheid, rendement, lichter construeren en kosten?

Praktische informatie

Op de tweede conferentiedag zal in het hoofdgebouw van de universiteit een sociale bijeenkomst worden gehouden. Bovendien worden de deelnemers uitgenodigd voor een externe avondbijeenkomst in het Hofbräuhaus München, een van de beroemdste brouwerijen in Duitsland en een topattractie in München.

De conferentie omvat 38 sessies met in totaal 140 lezingen. Deelname kost wel € 1490. U kunt zich registeren via de website van het VDI Wissensforum.

bron: VDI Wissensforum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden