Laatste nieuws:

ZWANENBURG, 28 juni 2017 08:49

KSB IECEx-gecertificeerd voor reparatie Ex-pompen

KSB Nederland is door Dekra gecertificeerd voor het uitvoeren van reparaties aan Ex-pompen. De IECEx-certificering geldt voor reparaties aan zowel eigen fabricaat pompen als pompen van derden. Met de certificering speelt KSB Nederland in op de vraag van een groeiend aantal klanten dat er zeker van wil zijn dat ook na revisie hun pomp betrouwbaar kan worden ingezet in ATEX-omgevingen.

KSB Nederland is nu IECEx-gecertificeerd voor de reparatie van Ex-pompen.'
KSB Nederland is nu IECEx-gecertificeerd voor de reparatie van Ex-pompen.
1/1

Explosiegevaarlijke omgevingen komen onder meer voor in de petrochemische industrie, bij olie- en gaswinning, maar ook in stofrijke omgevingen en plaatsen waar ontvlambare gassen aanwezig kunnen zijn.

 Pompen die geschikt zijn voor dergelijke zones zijn zo geconstrueerd dat ze geen ontsteking door bijvoorbeeld mechanische of elektrische vonken kunnen veroorzaken. Deze veiligheidsfunctie moet ook na het uitvoeren van reparaties blijven gelden.

Dat kan alleen wanneer de explosieveilige pomp wordt gerepareerd volgens de daarvoor geldende norm NEN_EN_IEC 60079-19 (Explosieve atmosferen - Deel 19: Reparatie, revisie en renovatie van materieel).

Procedures, rapportages en scholing

Om tot IECEx-certificering te komen, heeft KSB Nederland in samenwerking met Dekra de processen, procedures en rapportages aangepast. Ook hebben alle medewerkers van de KSB Service-Centers scholing gekregen en examen gedaan in de ATEX-richtlijnen en de verschillende productie- en reparatienormen.

De certificatie-audit werd op 23 mei succesvol afgerond, waarmee het IECEx-certificaat werd behaald.

Behalve reparatie van Atex-gecertificeerde opstellingen verzorgen de Service-Centers ook een omvangrijke aggregatenservice waarmee de veiligheid bij mechanische en elektrotechnische componenten wordt gegarandeerd.

bron: KSB Nederland

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden