Laatste nieuws:

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL, 27 juni 2017 12:38

ThyssenKrupp onthult eerste kabelvrije lift

ThyssenKrupp heeft vorige week de Multi geïntroduceerd, de eerste lift die zich zonder kabel door de liftschacht beweegt en zowel horizontaal als verticaal transport mogelijk maakt. In plaats van één cabine die door een verticale schacht op en neer gaat, bestaat de Multi uit meerdere cabines die in de vorm van een lus door het gebouw bewegen. Ter vervanging van de liftkabels is deze lift uitgerust met een meervoudig remsysteem en dubbel uitgevoerde, draadloze data- en energiesystemen.

Bovenaanzicht van de Multi met drie cabines. Het is even wennen zonder kabels.'
Bovenaanzicht van de Multi met drie cabines. Het is even wennen zonder kabels.
Rechts
1/2

De toenemende bevolking in stedelijke gebieden vraagt om steeds grotere en hogere gebouwen waarin de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt.

Omdat de Multi zowel horizontaal als verticaal door het gebouw beweegt en minder en kleinere schachten vereist, kan de bruikbare ruimte in het gebouw met 25% worden vergroot. De footprint van traditionele liften kan, afhankelijk van de hoogte van het gebouw, namelijk oplopen tot 40%.

Bovendien neemt de transportcapaciteit dankzij de Multi met 50% toe en kan de stroombehoefte met 60% worden teruggebracht ten opzichte van traditionele liftsystemen. Hierdoor is de nieuwe lift beduidend duurzamer dan de traditionele lift. Ook zullen de wachttijden bij de lift afnemen.

Eerste klant

ThyssenKrupp heeft het eerste model ingebouwd in de eigen 246 m hoge testtoren in Rottweil (D). Het bedrijf heeft ook al een eerste klant bekend voor de nieuwe lift: de Duitse projectontwikkelaar OVG Real Estate.

De liftproducent zal meerdere Multi-systemen in de nieuwe toren van OVG Real Estate in Berlijn monteren. De liftinnovatie past bij het ontwerp van het nieuwste gebouw, waarmee de ontwikkelaar continue innovatie, slimme technologie en duurzaamheid wil uitstralen.

bron: ThyssenKrupp Elevator

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden