BEEK EN DONK, 26 juni 2017 09:38

EBM-Papst investeert in nieuwe fabriek

De EBM-Papst Groep, specialist op het gebied van ventilatoren en motoren, investeert 13 miljoen euro in een nieuw gebouwencomplex op de bedrijfslocatie van EBM-Papst Zeitlauf Lauf bij N├╝rnberg. In drie bouwfases zullen binnen twee jaar een kantoor en twee fabrieksfaciliteiten afgerond worden.

Zeitlauf is sinds 2013 onderdeel van de EBM-Papst Groep. In Lauf ontwikkeld en produceert deze vestiging aandrijfcomponenten zoals planetaire, tandwiel- en haakse kasten. De investering is een ruimtelijke uitbreiding die door de constante groei van de dochteronderneming noodzakelijk is. Verder is de locatie van Lauf van strategisch belang bij de verdere ontwikkeling van de systeemkundigheid van de groep. Verder biedt het bouwproject lange termijn zekerheid van de locatie en haar medewerkers.

De eerste schop voor het gebouw van bijna 10.000 m² is gepland voor de vroege herfst. Zoals gebruikelijk voor ABM-Papst heeft het nieuwe gebouw een modern, milieuvriendelijk ontwerp.

EBM-Papst telt meer dan 12.500 medewerkers in 25 productievestigingen, onder meer in Duitsland, China en de VS. Wereldwijd zijn er 49 verkoopkantoren waaronder een Benelux-vestiging in Beek en Donk (bij Helmond). De producten van de groep worden in veel sectoren gebruikt, waaronder ventilatie, airconditioning, koudetechniek, huishoudelijke apparaten, verwarmingstechniek, IT, telecommunicatie en in automobiel- en bedrijfsvoertuig-engineering.

bron: EBM-Papst

Foto's:

EBM-Papst investeert in nieuwe fabriek

EBM-Papst investeert 13 miljoen in de fabriek van Zeitlauf in Lauf.

© Aandrijvenenbesturen.nl