Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 22 juni 2017 10:10

Succesvolle Vision, Robotics & Motion 2017

Ruim 1300 bezoekers vonden op 14 en 15 juni de weg naar het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven voor de vakbeurs Vision, Robotics & Motion, georganiseerd door Mikrocentrum. Centraal dit jaar, alweer de zestiende editie, stond de steeds betere samenwerking binnen de industrie tussen mens en robot.

Op de beursvloer was er veel animo voor informatie-uitwisseling over thema's binnen robotica, vision en motion control.'
Op de beursvloer was er veel animo voor informatie-uitwisseling over thema's binnen robotica, vision en motion control.
1/1

Robotica is niet meer weg te denken binnen de industrie. Maar waar de aansturing van robots vroeger een complex verhaal met veel programmeerwerk was, vindt er nu een verschuiving plaats waardoor robotica steeds meer toegankelijk wordt. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren.

Dit draagt bij aan de steeds intensiever samenwerking tussen mens en robot en een verschuiving naar een nieuwe generatie robots: de collaboratieve robot (cobot), die naast of met mensen werkt.

Deze versterkte samenwerking stond dit jaar centraal tijdens de beurs, die dit jaar 25% meer bezoekers ontving dan de vorige editie in 2016.

Trends

De angst dat de robot de mens volledig gaat vervangen op de werkvloer, is inmiddels behoorlijk bijgedraaid. De robot staat niet in plaats van, maar naast de mens. Robotiseren is zelfs mensenwerk: om voorop te blijven lopen, zijn de juiste mensen en de juiste scholing nodig. Het nieuwe brancheplatform Holland Robotics kan daar een belangrijke rol in spelen; maar initiatieven in deze richting zijn al eerder gestrand.

Binnen de fabrieksautomatisering speelt de visiontechnologie een steeds belangrijkere rol. Door zelflerende algoritmen kan machine vision in steeds complexere situaties worden ingezet, van het herkennen van personen tot het plukken van tomaten.

De volgende editie staat gepland op 6 en 7 juni 2018.

bron: Mikrocentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden