Laatste nieuws:

BOXTEL, 20 juni 2017 08:48

Legrand en Borri bundelen krachten

De Legrand Group heeft een joint venture overeenkomst getekend met de Borri Group, specialist in UPS'en voor industriële toepassingen en datacenters. Met de joint venture met het Italiaanse Borri kan het van origine Franse Legrand oplossingen leveren voor installaties met hoge vermogens.

Met de joint venture met Borri kan Legrand oplossingen leveren voor installaties met hoge vermogens.'
Met de joint venture met Borri kan Legrand oplossingen leveren voor installaties met hoge vermogens.
1/1

Legrand, wereldwijd specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur in gebouwen (omzet €5 miljard, 36.000 medewerkers in 2016), deed zijn intrede op de UPS-markt in 2010. Sindsdien realiseerde het concern acquisities van of joint ventures met UPS-ondernemingen en met diverse uitbreidingen in verschillende landen.

Borri heeft een omzet van circa €60 miljoen en realiseert dat met 200 medewerkers.

Geïntegreerde oplossingen

De belangrijkste strategische reden voor de joint venture van Legrand met de Borri Group is om haar datacenter aanbod verder te versterken. Dat geldt voor zowel technische ruimten (onder andere in combinatie met Legrand schakel- en verdeelinrichtingen, Zucchini CRT transformatoren en railkokersystemen) als serverruimtes (in combinatie met Minkels serverkasten, Raritan intelligente PDU's, Legrand glasvezel patchpanelen, Van Geel en Cablofil kabelmanagement).

Borri complementeert Legrand's aanbod met haar high power schaalbaar UPSaver-systeem. Dit omvat redundante modules tot 1,6 MW in een enkele UPS unit, waarvan er acht parallel tot een 12,8 MW systeem zijn op te bouwen.

Complementaire activiteiten

Borri blijft onafhankelijk en zet de verkoop van haar producten onder eigen naam via haar bestaande kanalen verder. Het bedrijf beschikt nu echter ook over het internationale bereik van de Legrand Group om nog grotere projecten aan te kunnen.

Waar Borri's producten in de toekomst de kritieke punten in industrie en datacenters zullen beveiligen, wil Legrand haar complementaire oplossingen voor energieverdeling, datacommunicatie en kabelmanagement leveren.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden